Karbanátky z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z tresky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25272 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska mražená |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 257,2mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 353,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z tresky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, rajčata, petrželku a rybu drobně nakrájíme. Vše smícháme, přidáme žloutek, propracujeme, osolíme a vytvoříme karbanátky. |
2 | Vejce smícháme se lžící oleje a solí. Karbanátky obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme. Necháme okapat na papírové utěrce. |