Recept

Zapékané makarony s houbami a hráškem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25273
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Houby čerstvé
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový oříšek
4 g Pepř černý mletý
500 g Špagety, Makarony
6 g Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
23% Sacharidy 82 g
33% Tuky 25 g
27% Sodík 535 mg
51% Bílkoviny 28 g

Zapékané makarony s houbami a hráškem postup přípravy receptu:

1

Uvaříme makarony dle návodu. Scedíme a vysypeme na plech vymazaný máslem. Přidáme pokrájené houby, hrášek a šunku nakrájenou na kostičky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého vaření na mírném ohni přilijeme mléko a chvíli povaříme. Hrnec odstavíme, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a opatrně všleháme vejce a polovinu strouhaného sýra. Takto připravenou bešamelovou omáčkou polijeme makarony a posypeme zbylým sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až má sýr kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept