Recept

Jehněčí karé na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25274

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hořčice
4 ks Jehněčí kotlety
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
80 ml Víno červené
250 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
4% Sacharidy 15 g
48% Tuky 36 g
25% Sodík 500 mg
38% Bílkoviny 22 g

Jehněčí karé na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety zbavíme tuku a do masa vetřeme pepř a sůl. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a kotlety na něm zprudka opečeme 1 minutu po každé straně.

2

Pánev vložíme do trouby a pečeme ještě 8 minut. Potom kotlety z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme většinu omastku z pánve a na zbytku jarní cibulku osmahneme. Podlijeme vínem a vývarem a omáčku svaříme na poloviční množství.

4

Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.

5

Omáčku zjemníme máslem a tymiánem, osolíme a opepříme. Jehněčí karé podáváme s omáčkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept