Jehněčí karé na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí karé na červeném víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25274 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 ks | Jehněčí kotlety |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
80 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 512,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí kotlety, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí karé na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety zbavíme tuku a do masa vetřeme pepř a sůl. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a kotlety na něm zprudka opečeme 1 minutu po každé straně. |
2 | Pánev vložíme do trouby a pečeme ještě 8 minut. Potom kotlety z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme většinu omastku z pánve a na zbytku jarní cibulku osmahneme. Podlijeme vínem a vývarem a omáčku svaříme na poloviční množství. |
4 | Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou. |
5 | Omáčku zjemníme máslem a tymiánem, osolíme a opepříme. Jehněčí karé podáváme s omáčkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory. |