Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25278

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
3 ks Lilek
300 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Máta
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
75 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 651kJ
7% Sacharidy 26 g
104% Tuky 78 g
13% Sodík 266 mg
50% Bílkoviny 28 g

Řecká musaka s lilky postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme solí a necháme 1 hodinu odležet. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a obojí na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud se maso nezačne drobit a opepříme.

2

Rajčata přidáme k masu a vše podlijeme bílým vínem, přidáme rajčatový protlak, skořici a dochutíme bylinkami. Pánev stáhneme ze sporáku.

3

Plátky lilku utřeme dosucha a na pánvi je z obou stran osmažíme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme a střídavě ji plníme lilky a směsí z mletého masa. Navrch rozložíme lilky. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku, dochutíme a nákyp jí přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme v troubě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept