Makarony z Rhodosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony z Rhodosu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25279 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Špagety, Makarony |
6 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 g | Telecí maso mleté |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 166,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Telecí maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony z Rhodosu postup přípravy receptu:
1 | Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje. |
2 | Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut. |
3 | Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme. |
4 | Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé. |