Filet ze štikozubce v toustu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filet ze štikozubce v toustu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25280 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
80 g | Majonéza |
40 ml | Olej olivový |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
100 g | Rukola |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 180,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Majonéza, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pečivo pšeničné jemné tukové, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filet ze štikozubce v toustu postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety okořeníme solí a lehce pepřem a opečeme na pánvi v olivovém oleji při střední teplotě, po každé straně asi 5 minut. Mezitím nadrobno nasekáme bazalku a česnek a smícháme s majonézou. Tousty nasucho opečeme, rajčata nakrájíme na tenké plátky. Na spodní část toustů namažeme trošku majonézy, obložíme každý 3 plátky rajčat, osolíme a přidáme opečené rybí filety, rukolu a zbývající majonézu. Přiklopíme horními částmi bulek a podáváme. |