Recept

Jehněčí s hráškem po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25284
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
150 g Hrášek
500 g Jehněčí maso mleté
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
7% Sacharidy 25 g
46% Tuky 35 g
7% Sodík 141 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí s hráškem po indicku postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a chilli papričky na něm podusíme. Přidáme zázvor a mleté maso a vše osmažíme.

2

Přimícháme koření (kari, kmín a kurkumu) a vše dohromady dusíme ještě dalších 5 minut. Rajčatový protlak smícháme s 200 ml vody a přilijeme do pánve.

3

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Hrášek necháme trochu rozmrazit. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni 15 minut povaříme. Přimícháme hrášek. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme sypané koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept