Jehněčí s hráškem po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s hráškem po indicku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
500 g | Jehněčí maso mleté |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 555,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 482,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek, Jehněčí maso mleté, Kari koření, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s hráškem po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a chilli papričky na něm podusíme. Přidáme zázvor a mleté maso a vše osmažíme. |
2 | Přimícháme koření (kari, kmín a kurkumu) a vše dohromady dusíme ještě dalších 5 minut. Rajčatový protlak smícháme s 200 ml vody a přilijeme do pánve. |
3 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Hrášek necháme trochu rozmrazit. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni 15 minut povaříme. Přimícháme hrášek. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme sypané koriandrem. |