Fishburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fishburger
Fishburger
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25289 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Banány |
100 g | Corn flakes - kukuřičné |
80 g | Mrkev kořen |
400 g | Okouník mořský |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 525,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 264,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Corn flakes - kukuřičné, Okouník mořský, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fishburger postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety osolíme, opepříme a obalíme je v rozšlehaném vejci a kukuřičných lupíncích. Ihned je osmažíme na středním ohni asi 3 minuty z obou stran a necháme je okapat na ubrousku. |
2 | Salát nakrájíme na proužky, oloupané banány na kolečka, mrkve nastrouháme. Žemle rozpůlíme a na dolní půlku navrstvíme salát, mrkev a kolečka banánu, osmažený filet a přiklopíme horní půlkou bulky. |