Jalovcová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jalovcová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2529 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 l | Bujón hovězí |
0,2 l | Gin |
1 polévková lžíce | Jalovec |
5 ks | Pepř černý celý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 163kJ
15% Sacharidy 55 g
12% Tuky 9 g
1501% Sodík 30 g
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Gin, Pepř černý celý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jalovcová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Víno svaříme s jemně nakrájenou cibulí, jalovcem a pepřem. Dolijeme vývarem. |
2 | Pomalu vaříme ještě 10 minut, prolisujeme a přilijeme smetanu a gin. |