Rybí filet s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filet s jarní zeleninou
Rybí filet s jarní zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25292 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
150 g | Hrachové lusky |
80 g | Karotka |
600 g | Losos - filety |
10 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 744,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Hrachové lusky, Karotka, Losos - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filet s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka a mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Rybí filety případně vykostíme, nakrájíme je na větší kousky, lehce osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Všechnu zeleninu osmahneme na másle, podlijeme vývarem, promícháme a vmícháme smetanu. Přidáme rybu a asi 5 minut v nezakryté nádobě vaříme. Zlehka promícháme a dalších 5 minut necháme táhnout. |
2 | Podáváme s bramborami nebo s rýží. |