Rybí filet s krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filet s krustou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25295 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Filé z aljašské tresky |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Med včelí |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 649,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Fenykl sladký - hlíza, Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filet s krustou postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací formy. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ve větším množství olivového oleje do sklovata. Přidáme rajčata a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a podusíme. Ochutíme medem, bylinkami, solí a pepřem a přidáme i nadrobno nasekaný fenykl. Asi 15 minut necháme za občasného míchání provařit, směs rozdělíme na rybí filety a zapečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. |
2 | Podáváme s bramborovou kaší a nebo s vařenými bramborami. |