Pstruzi po švýcarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi po švýcarsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
800 g | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 205,8mg |
Draslík | 996,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 780,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 134,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Rajčata, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi po švýcarsku postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme, osolíme a vložíme do vymazaného pekáčku, na ně rozložíme směs z nakrájené petrželky, žampionů, pepře a soli, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a nakonec zalijeme smetanou se strouhaným sýrem. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme brambory a na ozdobu hlávkový salát.