Jednoduchý recept

Telecí se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25299
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Brandy apricot
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso přední
250 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
2% Sacharidy 6 g
31% Tuky 23 g
21% Sodík 424 mg
92% Bílkoviny 52 g

Telecí se smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a telecí na něm smažíme 5 minut. Potom maso vyjmeme z pánve.

2

Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a osmahneme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a podlijeme brandy. Zalijeme telecím vývarem a necháme projít varem. Omáčku na mírném ohni povaříme 15 minut.

3

Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Maso v omáčce ohříváme ještě 5 minut.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept