Recept

Cikánské hovězí plátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 253
Kategorie: Maso

Ingredience

2920 g Brambory
350 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Okurky nakládané
15 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 140kJ
14% Sacharidy 51 g
31% Tuky 23 g
85% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Cikánské hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

2

Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku.

3

Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou.

4

Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka.

5

K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme.

6

Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky.

7

Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky.

8

Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept