Hovězí vývar s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s dýní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25300 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Dýně |
500 g | Hovězí maso přední |
2 ks | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Dýně, Hovězí maso přední, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s dýní postup přípravy receptu:
1 | V hrnci vaříme nakrájené hovězí maso, přidáme sůl a pepř. Očistíme brambory, mrkev, dýni, celer a cibuli, vše nakrájíme na větší kousky, přidáme k masu a vaříme, dokud maso není měkké. Ke konci vaření přidáme rajčata pokrájená na čtvrtky a podáváme horké. |