Jednoduchý recept

Jurská pstruhová pěna

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 25303

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 l Mléko polotučné
100 g Mrkev kořen
200 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kg Pstruh
50 g Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,177 kcal
Kilojoule 4 923kJ
5% Sacharidy 19 g
111% Tuky 83 g
14% Sodík 273 mg
130% Bílkoviny 73 g

Jurská pstruhová pěna postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, odkostíme, stáhneme z kůže a uřízneme hlavy. Maso umeleme a postupně do něj vmícháme všechna celá vejce, dále žloutky, mléko, smetanu a okořeníme (solí, pepřem a kořením na ryby). Směs naplníme do máslem vymazaných pudinkových forem, přikryjeme alobalem a uvaříme ve vodní lázni, při teplotě trouby asi 160 stupňů, cca 40 minut. Hotové jídlo vyklopíme na předehřátou mísu.

2

Mezitím uvaříme vývar - z rybích kostí a hlav, nadrobno nakrájené cibule, mrkve, pažitky, pórku a celeru - vaříme tak dlouho, aby se v něm zbytky ryb rozvařily. Vývar přecedíme přes jemné sítko a necháme vyvařit na poloviční množství, aby byl silnější.

3

Potom vývar zjemníme smetanou, máslem, doplníme jemně nakrájenou pažitkou a dochutíme. Hotovou omáčkou přelijeme pěnové kopečky a podáváme.

Poznámka

Podáváme s křehkými rohlíčky z lístkového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept