Jurská pstruhová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jurská pstruhová pěna
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25303 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 g | Pórek |
1 kg | Pstruh |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 919,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pažitka, Pstruh, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jurská pstruhová pěna postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, odkostíme, stáhneme z kůže a uřízneme hlavy. Maso umeleme a postupně do něj vmícháme všechna celá vejce, dále žloutky, mléko, smetanu a okořeníme (solí, pepřem a kořením na ryby). Směs naplníme do máslem vymazaných pudinkových forem, přikryjeme alobalem a uvaříme ve vodní lázni, při teplotě trouby asi 160 stupňů, cca 40 minut. Hotové jídlo vyklopíme na předehřátou mísu. |
2 | Mezitím uvaříme vývar - z rybích kostí a hlav, nadrobno nakrájené cibule, mrkve, pažitky, pórku a celeru - vaříme tak dlouho, aby se v něm zbytky ryb rozvařily. Vývar přecedíme přes jemné sítko a necháme vyvařit na poloviční množství, aby byl silnější. |
3 | Potom vývar zjemníme smetanou, máslem, doplníme jemně nakrájenou pažitkou a dochutíme. Hotovou omáčkou přelijeme pěnové kopečky a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s křehkými rohlíčky z lístkového těsta.
Udělám doma