Jednoduchý recept

Rybí plátky v pivním těstíčku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 25304

Ingredience

2 ks Citrony
1 kg Filé rybí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 857kJ
10% Sacharidy 37 g
14% Tuky 11 g
21% Sodík 423 mg
164% Bílkoviny 92 g

Rybí plátky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku, sůl, pivo, olivový olej a žloutky utřeme na hladké těstíčko, které necháme 2 - 3 hodiny odležet. Těsně před zpracováním vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Očištěné rybí plátky potřeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Poté je obalujeme v těstíčku a smažíme v horkém oleji.

3

Necháme odkapat na ubrousku - a při podávání plátky ozdobíme čtvrtkami citronu a čerstvou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými novými brambory, můžeme doplnit různými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept