Rybí plátky v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí plátky v pivním těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 kg | Filé rybí |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 108,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 125,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí plátky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku, sůl, pivo, olivový olej a žloutky utřeme na hladké těstíčko, které necháme 2 - 3 hodiny odležet. Těsně před zpracováním vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Očištěné rybí plátky potřeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Poté je obalujeme v těstíčku a smažíme v horkém oleji. |
3 | Necháme odkapat na ubrousku - a při podávání plátky ozdobíme čtvrtkami citronu a čerstvou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými novými brambory, můžeme doplnit různými saláty.