Recept

Losos v listovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25305

Ingredience

1 ks Citrony
250 g Listové těsto
600 g Losos - filety
25 g Mouka pšeničná T 400
2 g Muškátový květ
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
40 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 153kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 26 g
31% Sodík 610 mg
66% Bílkoviny 37 g

Losos v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Smícháme nasekanou petržel a šalvěj, 1 lžíci citronové kůry, sůl, bílý pepř a muškátový květ. Pracovní plochu posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozválíme. Na těsto klademe vždy jeden filet, který pokapeme citronovou šťávou a navršíme na něj připravenou bylinkovou směs. Okraje těsta přes náplň uzavřeme - těsto můžeme vytvarovat dle naší fantazie, třeba jako měšec nebo rybu - a položíme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rozšleháme vejce se smetanou a potřeme jím listové těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.

2

Doplníme listovým salátem s vinaigrette.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept