Recept

Sardinky s omáčkou a kapary

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25306
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Sardelové řezy
240 g Sardinky v oleji
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 232kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
108% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Sardinky s omáčkou a kapary postup přípravy receptu:

1

Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.

3

Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.

4

Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.

Poznámka

Jestliže je pasta z rozmixovaných sardelových řezů příliš hustá, můžeme do ní vmíchat trochu oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept