Recept

Siven v ženevské omáčce

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25307
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
2 ks Citrony
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 hrst Pažitka
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
800 g Siven
0,2 l Smetana 12% (konzumní)
0,2 l Smetana na vaření
1 hrst Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Víno bílé
0,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 714kJ
8% Sacharidy 28 g
71% Tuky 53 g
9% Sodík 179 mg
93% Bílkoviny 52 g

Siven v ženevské omáčce postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechny bylinky (petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon) a společně podusíme.

2

Na bylinkový základ položíme očištěné vykuchané ryby, zevnitř vykapané citronem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s vínem.

3

Poté ještě zakapeme trochou citronové šťávy a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě asi 15 minut (na 150 °C).

4

Ryby ze šťávy vyjmeme, urovnáme na ohřátou mísu a ozdobíme čtvrtkou citronu. Z mouky, másla a šťávy z ryb umícháme hladkou světlou jíšku, přilijeme smetanu a víno - a osolíme a opepříme.

5

Omáčku uvedeme do varu, ihned ji sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Ještě prohřejeme (ale již nevaříme) a ryby omáčkou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept