Filé se smaženou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se smaženou zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Filé z aljašské tresky |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 118,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se smaženou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citronovou šťávou, česnek nasekáme nadrobno a filety jím potřeme, osolíme a opepříme. |
2 | Zeleninu osmahneme na másle, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme. |
3 | Rybí filety opečeme po obou stranách na slunečnicovém oleji na pánvi, vždy asi po 3 minutách. |
4 | Do středu talířů položíme filety, z jedné strany přidáme zeleninu a okraj talíře posypeme petrželí. |