Recept

Tuňák v citrusové marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25310
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
550 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 152 mg
61% Bílkoviny 34 g

Tuňák v citrusové marinádě postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.

2

Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem.

3

Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme.

Poznámka

Do marinády můžeme podle chuti přidat i trochu cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept