Tuňák v citrusové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák v citrusové marinádě
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25310 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
550 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 697,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák v citrusové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy. |
2 | Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem. |
3 | Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme. |
Poznámka
Do marinády můžeme podle chuti přidat i trochu cukru.