Recept

Tuňák v sherry marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25312
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
2 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuňák obecný
2 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 145 mg
46% Bílkoviny 26 g

Tuňák v sherry marinádě postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.

2

Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.

3

Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.

4

Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.

5

Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.

Poznámka

Do marinády můžeme vmíchat také nasekané kapary či nakrájené nakládané olivy plněné papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept