Tuňák v sherry marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák v sherry marinádě
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25312 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 558,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák v sherry marinádě postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové. |
2 | Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy. |
3 | Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem. |
4 | Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády. |
5 | Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Do marinády můžeme vmíchat také nasekané kapary či nakrájené nakládané olivy plněné papričkou.