Rýže s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25313 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cibule |
60 g | Cibulka jarní |
40 g | Hrášek |
250 g | Krevety tygří - loupané |
40 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže předvařená (parboiled) |
5 g | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 219,6mg |
Draslík | 376,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Hrášek, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na 1 lžíci oleje v pánvi upečeme omeletu, kterou ke konci roztrháme na kousky a ty přesuneme na talíř. V pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, zesklovatíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku a asi 1 minutu ji podusíme, pak přisypeme rýži a hrášek a vše zhruba 3 minuty za stálého míchání opékáme. Přidáme vejce, sójovou omáčku, nadrobno nakrájené jarní cibulky, krevety a krátce prohřejeme. |