Zdravý recept

Syrový tuňák s bylinkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25314
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurky nakládané
4 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
54% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Syrový tuňák s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Zmraženého tuňáka jen lehce rozmrazíme. Nakrájíme ho na kostičky, které nasypeme do mísy.

2

Citronovou šťávu smícháme s vinným octem a olivovým olejem a nalijeme na tuňáka. Okurku a kapary nasekáme nadrobno a také přidáme do mísy. Vše promícháme a necháme odležet asi 1 hodinu.

3

Chilli papričku zbavíme semínek, opláchneme a nadrobno nasekáme. Petrželovou nať a tymián opláchneme, okapeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku i čerstvé bylinky vmícháme do tuňákové směsi.

4

Tuňákovou směs lehce natlačíme do 4 vychlazených misek a vyklopíme. Všechny porce opepříme a zdobíme kolečky citronu a nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept