Jednoduchý recept

Smažené marinované sardinky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25317

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
75 ml Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
1% Sacharidy 3 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 237 mg
51% Bílkoviny 29 g

Smažené marinované sardinky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.

3

Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.

4

Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept