Brambory plněné lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné lilkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25318 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Brambory |
100 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Tapenáda se zelenými olivami |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 189,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolové lusky zelené, Lilek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné lilkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut. |
3 | Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami. |