Makrela v zeleninovém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela v zeleninovém nálevu
Makrela v zeleninovém nálevu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25323 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Makrela obecná |
2 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
300 ml | Ocet Sherry |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
3 ks | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 170,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Nové koření celé, Paprika zelená, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fenykl sladký - hlíza, Makrela obecná, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela v zeleninovém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Plátky makrely omyjeme, osušíme a klademe na rošt. Potřeme je olejem a opékáme na rozehřátém grilu asi 5 minut, aby kůže byla řádně propečená. Pečené ryby z grilu vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oškrabanou a omytou mrkev též nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. |
3 | Menší hlízu fenyklu důkladně očistíme a omyjeme a krájíme na jemné proužky. |
4 | Všechnu zeleninu a fenykl vložíme na 2 lžíce rozehřátého oleje, přidáme ocet, kuličky pepře a nového koření a bobkový list a dusíme na mírném ohni do změknutí mrkve a papriky. |
5 | Z ryby, která nám mezitím vychladla, odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do nádoby, až po okraj nalijeme připravenou zeleninovou marinádu a po vychladnutí nádobu pevně uzavřeme. |
6 | Pokrm necháme odležet v chladničce alespoň 1 den. Před podáváním vyjmeme kousky ryby a podle chuti i zeleninu z nálevu a podáváme rozložené na plátcích chleba. |
Poznámka
Místo čerstvého chleba můžeme pokrmem obložit i topinky.