Recept

Makrela v zeleninovém nálevu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25323
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule červená
1 ks Fenykl sladký - hlíza
600 g Makrela obecná
2 ks Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
300 ml Ocet Sherry
8 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
3 ks Pepř černý celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 040kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 24 g
3% Sodík 66 mg
41% Bílkoviny 23 g

Makrela v zeleninovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Plátky makrely omyjeme, osušíme a klademe na rošt. Potřeme je olejem a opékáme na rozehřátém grilu asi 5 minut, aby kůže byla řádně propečená. Pečené ryby z grilu vyjmeme a dáme stranou.

2

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oškrabanou a omytou mrkev též nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.

3

Menší hlízu fenyklu důkladně očistíme a omyjeme a krájíme na jemné proužky.

4

Všechnu zeleninu a fenykl vložíme na 2 lžíce rozehřátého oleje, přidáme ocet, kuličky pepře a nového koření a bobkový list a dusíme na mírném ohni do změknutí mrkve a papriky.

5

Z ryby, která nám mezitím vychladla, odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do nádoby, až po okraj nalijeme připravenou zeleninovou marinádu a po vychladnutí nádobu pevně uzavřeme.

6

Pokrm necháme odležet v chladničce alespoň 1 den. Před podáváním vyjmeme kousky ryby a podle chuti i zeleninu z nálevu a podáváme rozložené na plátcích chleba.

Poznámka

Místo čerstvého chleba můžeme pokrmem obložit i topinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept