Jednoduchý recept

Bliny s pohankou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25333
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
250 g Mouka pohanková
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 748 kcal
Kilojoule 3 132kJ
27% Sacharidy 99 g
40% Tuky 30 g
37% Sodík 730 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bliny s pohankou postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přilijeme vlažnou vodu a s trochou mouky promícháme základ kvásku, necháme jej 30 minut kynout. Přidáme pohankovou mouku, cukr, sůl, přidáme 2 rozšlehaná vejce a vše prohněteme a necháme 30 minut ještě jednou kynout. Poté přidáme vlažné mléko a prohněteme. Zbývající vejce rozdělíme na bílek a žloutek, z bílku vyšleháme tuhý sníh, žloutek vmícháme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílku, případně ještě přidáme trochu teplého mléka, aby bylo těsto tekuté.

2

V malé pánvi zahřejeme olej, naběračkou naléváme těsto a při mírné teplotě smažíme bliny po obou stranách dozlatova. Je-li těsto nahoře suché, pokapeme je rozpuštěným máslem.

Poznámka

Hotové bliny podáváme s creme fraiche a kaviárem, případně s uzeným lososem. Můžeme je podávat také pokapané několika kapkami citrónové šťávy a posypané cukrem, případně mazané medem. Péct můžeme i v lívanečníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept