Česnekovo-šalotkové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekovo-šalotkové máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25334 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
130 g | Máslo čerstvé |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 68,6mg |
Vláknina | 457,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekovo-šalotkové máslo postup přípravy receptu:
1 | Šalotky a česnek nasekáme najemno. Rozmarýnové jehličky stáhneme ze snítky a nasekáme velmi najemno. V pánvi zahřejeme lžíci másla a šalotky, česnek a rozmarýn na něm krátce osmahneme. Vše přendáme do mísy a necháme vychladnout, přidáme zbývající máslo a důkladně vyšleháme. Okořeníme solí, pepřem a necháme asi hodinu v chladničce. |