Ančovičkové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičkové máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25335 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Máslo čerstvé |
40 g | Pažitka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 296,7mg |
Draslík | 158,2mg |
Vláknina | 605,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Pažitka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičkové máslo postup přípravy receptu:
1 | Okapané ančovičky opláchneme, najemno nasekáme. Česnek prolisujeme. Vejce oloupeme a stejně jako pažitku je nasekáme najemno. Vše v menší misce promícháme, přidáme změklé máslo a vše dokonale vyšleháme. |
2 | Toto máslo je vynikající na tmavém chlebu, posypané tenkými kroužky cibule. |