Recept

Jednoduchý vývar (Court-bouillon)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25342

Ingredience

5 ks Bobkový list
10 g Celer - nať
100 g Cibule
100 g Mrkev kořen
20 g Pepř černý celý
30 g Sůl mořská
10 g Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 592kJ
3% Sacharidy 12 g
77% Tuky 58 g
149% Sodík 3 g
2% Bílkoviny 1 g

Jednoduchý vývar (Court-bouillon) postup přípravy receptu:

1

Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na slabé plátky. Mrkev s bylinkami vložíme do vody a 5 minut povaříme. Poté přidáme cibuli a po 5 minutách varu přilijeme víno. Opět 5 minut povaříme a přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut. Rychle zchladíme a používáme podle potřeby.

2

Opět je mnoho různých variant. Můžeme přidat citrón, celer, petržel, rajče, šafrán... Bílé víno můžeme nahradit vínem červeným. Nebo část vína zaměnit za vinný ocet. Tato kombinace je zvláště vhodná při vaření korýšů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept