Sherry marináda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sherry marináda
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25346 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
20 g | Kopr čerstvý |
50 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
40 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sherry marináda postup přípravy receptu:
1 | Mrkev nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekaný kopr, vinný ocet, sherry, vodu, několik zrnek nového koření, několik zrnek černého pepře a sůl a vše svaříme. |
Poznámka
Filety ze sleďů (osm kusů) omyjeme studenou vodou, vložíme do uzavíratelné sklenice, přelijeme studenou marinádou, sklenici uzavřeme a necháme marinovat přes noc.