Telecí hlava vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hlava vařená
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
0,1 l | Ocet kvasný lihový |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Telecí hlava |
1 špetka | Tymián sušený |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Telecí hlava, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hlava vařená postup přípravy receptu:
1 | Půlku telecí hlavy očistíme a uvaříme doměkka v osolené vodě s octem, kořenovou zeleninou a tymiánem. |
2 | Uvařené maso ocedíme, nakrájíme a dáme na předehřátou mísu. |
3 | Nakonec pokrm ozdobíme petrželovou natí a podáváme s octovým křenem. |