Rajčatová marináda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová marináda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25353 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
5 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 616kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 88,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová marináda postup přípravy receptu:
1 | Ingredience promícháme a ryby na 2 hodiny naložíme do marinády. |
Poznámka
Používáme na ryby, ale i na drůbeží maso.