Ibišek na oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ibišek na oleji
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25357 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Okra - Ibišek jedlý |
2 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 836,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okra - Ibišek jedlý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ibišek na oleji postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme ibišek a česnek. Přilijeme rozmixovaná rajčata a 20 minut povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme studené i teplé jako přílohu. |