Máslovo-vinná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslovo-vinná omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25359 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 84,7mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslovo-vinná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Víno s drobně nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a vaříme téměř do odpaření tekutiny. Zůstane přibližně 1 lžíce tekutiny. Vmícháme smetanu a při mírné teplotě, za stálého míchání, přidáváme postupně máslo. Ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple ve vodní lázni. |
Poznámka
Do máslové omáčky můžeme vmíchat špetku šafránu, jemně sekané bylinky nebo lze bílé víno zaměnit za červené. Omáčku nevaříme!