Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25359
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 853kJ
1% Sacharidy 4 g
58% Tuky 44 g
24% Sodík 489 mg
2% Bílkoviny 1 g

Máslovo-vinná omáčka postup přípravy receptu:

1

Víno s drobně nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a vaříme téměř do odpaření tekutiny. Zůstane přibližně 1 lžíce tekutiny. Vmícháme smetanu a při mírné teplotě, za stálého míchání, přidáváme postupně máslo. Ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple ve vodní lázni.

Poznámka

Do máslové omáčky můžeme vmíchat špetku šafránu, jemně sekané bylinky nebo lze bílé víno zaměnit za červené. Omáčku nevaříme!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept