Majonézová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25360 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ml | Citronová šťáva |
2 g | Hořčice |
1 ml | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 747,2mg |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 22,3mg |
Vláknina | 25,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 34,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonézová omáčka postup přípravy receptu:
1 | V míse šlehačem vyšleháme žloutky a sůl asi 2 minuty. Postupně přidáváme hořčici, škrobovou moučku (Solamyl) a ocet. Znovu šleháme asi 2 minuty, potom postupně přiléváme olej a stále šleháme ještě asi 1 minutu. Ke konci přidáme citronovou šťávu. Omáčka musí být hladká a jemná. |