Jednoduchý recept

Šafránovo-vinná omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25367
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

40 ml Dolin - Vermouth
200 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř bílý
5 g Šafrán
30 g Šalotka
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 41 g
25% Sodík 491 mg
3% Bílkoviny 1 g

Šafránovo-vinná omáčka postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme 40 g másla, na kterém necháme zesklovatět drobně nakrájenou šalotku. Posypeme moukou a vlijeme víno. Mícháme do zhoustnutí. Přimícháme šafrán a propasírujeme. Omáčku opět přivedeme k varu a za stálého šlehání přidáme zbytek másla. Dochutíme vermutem, solí a pepřem.

Poznámka

Omáčku podáváme s korýši nebo bílými rybami, nejlépe vařenými v páře či pošírovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept