Hrachová kaše s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše s citronem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25369 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Hrášek mražený |
2 dl | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše s citronem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý nebo zmražený hrášek propláchneme a scedíme. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a vsypeme hrášek. Povaříme asi 30 minut, až je hrášek měkký a voda téměř vyvařená. |
3 | Rozmixujeme, osolíme, opepříme a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu. |
4 | Podáváme teplé jako přílohu. |