Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25373 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
25 g | Houby sušené |
350 g | Hřebenatka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 115,6mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hřebenatka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na větší kousky. |
2 | Ve velkém rendlíku na másle a oleji zhruba 2 minuty restujeme vyloupané a nakrájené hřebenatky, poté přidáme drobně posekaný česnek, houby a smažíme ještě asi 1 minutu. Do usmažené směsi vlijeme 125 ml výluhu z hub, který jsme přecedili, smetanu, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a prohříváme, až tekutinu zredukujeme na polovinu. Omáčku ochutíme pepřem a solí. |
3 | V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je, vsypeme na mísu, přelijeme prohřátou omáčku a dobře promícháme. Směs ozdobíme posekanou petrželkou a ihned podáváme. |