Recept

Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25373
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Houby sušené
350 g Hřebenatka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 290kJ
18% Sacharidy 66 g
58% Tuky 43 g
12% Sodík 245 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na větší kousky.

2

Ve velkém rendlíku na másle a oleji zhruba 2 minuty restujeme vyloupané a nakrájené hřebenatky, poté přidáme drobně posekaný česnek, houby a smažíme ještě asi 1 minutu. Do usmažené směsi vlijeme 125 ml výluhu z hub, který jsme přecedili, smetanu, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a prohříváme, až tekutinu zredukujeme na polovinu. Omáčku ochutíme pepřem a solí.

3

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je, vsypeme na mísu, přelijeme prohřátou omáčku a dobře promícháme. Směs ozdobíme posekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept