Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25374 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat. |
2 | V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme. |
3 | Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme. |