Recept

Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25374
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Fettuccine

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
22% Sacharidy 77 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 498 mg
51% Bílkoviny 29 g

Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat.

2

V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme.

3

Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept