Recept

Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25376
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
450 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 647kJ
37% Sacharidy 133 g
35% Tuky 27 g
35% Sodík 699 mg
45% Bílkoviny 25 g

Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou.

2

V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept