Recept

Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25380
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

350 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Farfalle

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
27% Sacharidy 96 g
45% Tuky 34 g
25% Sodík 504 mg
50% Bílkoviny 28 g

Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus. Scedíme a dáme stranou.

2

Ve velkém kastrolu na másle restujeme čerstvý hrášek. Po 3 minutách vlijeme 150 ml smetany a na mírném plameni vaříme, až omáčka trochu zhoustne.

3

Těstoviny vsypeme do omáčky a řádně promícháme. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Omáčku prohříváme na mírném plameni. Poté do omáčky přidáme zbylou smetanu, 50 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme.

4

Směs servírujeme do talířů, zdobíme snítkami petrželové nati a zbylým strouhaným parmezánem. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept