Recept

Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25381
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Šalvěj čerstvá
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
400 g Těstoviny Rigatoni

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 434kJ
15% Sacharidy 54 g
41% Tuky 31 g
43% Sodík 859 mg
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.

2

V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.

3

Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept